ENG
FR
HU
Az első osztályú Nyulászó-dűlő és a sárgamuskotály harmadszor is a világ legjobbjai között - Holdvölgy
23278
single,single-post,postid-23278,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
HV_muscatdumonde_17_600x400 (1)

Az első osztályú Nyulászó-dűlő és a sárgamuskotály harmadszor is a világ legjobbjai között

Aranyérmet kapott, és bekerült a világ legjobb muskotály borainak idei Top 10-es rangsorába az Exaltation 2015 (Nyulászó) dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotályunk a Muscats du Monde 2017 nemzetközi borversenyen. A HOLDVÖLGY az egyetlen magyar borászat, amely már három alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a világ legrangosabb muskotály versenyének tartott Muscats du Monde-on.

Mindhárom díjnyertes borunk a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt (Intuition No. 2 2008 – Muscats du Monde 2010; Exaltation 2012 és 2015 – Muscats du Monde 2015 és 2017).

„A HOLDVÖLGY több mint egy évtizedes tapasztalata szerint Tokaj egyetlen világfajtája, a sárgamuskotály a Nyulászó-dűlőben utánozhatatlan csodákra képes” – mondja Demkó Pascal, a HOLDVÖLGY alapító-tulajdonosa. „Nem véletlen, hiszen a Nyulászó már a XVIII−XIX. századi dűlőklasszifikációk során első osztályú besorolást kapott, és most, a XXI. században is évről évre kimagaslóan értékes szőlőtermést ad. A Muscats du Monde nemzetközi zsűrijétől kapott díjak megerősítik, hogy jó úton járunk, amikor borainkkal − így a Nyulászó sárgamuskotállyal is − a szőlőfajták és a számukra ideális termőhelyek közötti harmóniát keressük”.

A Franciaországban idén 17. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott.

Az idén díjnyertes, 2015-ös évjáratú Exaltation kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel több évtizedes érlelési potenciálja miatt csak a minimum három éves érlelés után fogjuk piacra bocsátani. Szőlész-borász csapatunk 2011 óta minden évjáratban, kimagasló minőségben, azonos stílusban el tudta készíteni az Exaltation borokat, amelyekből jelenleg a 2013-as évjárat érhető el, webshopunk mellett számos borkereskedésben, illetve hazai és külföldi Michelin-csillagos éttermek kínálatában is.

Borajánló:

hv_exaltation_thumb

EXALTATION

Tokaji édes sárgamuskotály 2013
Nyúlászó dűlő

A Nyulászó dűlő 2013-ban is bizonyította, hogy egyik első számú termőhelye a sárgamuskotály fajtának a borvidéken. Az utóbbi évek egyik kimagasló aszús évjáratában ezen borunkhoz késői szüretelésű, illetve komplett szamorodni fürtöket szüreteltünk, amelyekből az aszú szemeket nem válogattuk ki. A tökéletes szüreti időpont megválasztásának köszönhetően kivételes sav-cukor egyensúllyal rendelkezik.

Illatában rózsa, bodzavirág és érett licsi jegyek jelennek meg nagyon intenzíven szegfűszeggel és naranccsal kiegészülve. Ízében a licsi marad a domináns jegy, ami mellett őszibarack és ananász érezhető. Kivételes harmónia, túlfűtöttséggel és letisztultsággal fűszerezve.

További részletek
Nyerjen Pincelátogatást borkóstolóval!
Nyerje meg az egyik kétszemélyes pincelátogatást borkóstolóval egybekötve!
Egyedülálló élményben lehet része: közel 2 km hosszú több száz éves járatok, 108 ág és 3 szint egyedülállóan feltárt komplexuma várja Önt Tokaj-Hegyalján, Mád legkiterjedtebb pincerendszerében.
Elfogadom

Oldalunkon sütiket használunk a böngészés személyre szabásához. Több információ