ENG
FR
HU
Elindult a szüret a HOLDVÖLGY birtokon! - Holdvölgy
23376
single,single-post,postid-23376,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-2.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
zeta_szuret

Elindult a szüret a HOLDVÖLGY birtokon!

A zéta szőlővel, a Dorgó-teraszokon ma reggel elindult a HOLDVÖLGY-nél az idei szüreti szezon! Miután elérte a kívánt minőséget és beltartalmi értékeket a zéta szőlő a Dorgó-teraszokon, így ma reggel – 2017. augusztus 30-án szerdán, napra pontosan egy évvel a tavalyi szüretünk kezdete után – megkezdtük az idei szüretet!

Terveink szerint a kiváló minőségű zéta gyümölcsöt majd a jövőre forgalomba kerülő, legújabb HOLD AND HOLLO UPPP gyöngyöző borunkhoz fogjuk felhasználni. „A szüretnél az időjáráson vagy a szőlő mustfokán túlmenően a legfontosabb szempont a tudatosság. A HOLDVÖLGY termékpalettája, illetve Gincsai Tamás főborászunk útmutatása alapján tudjuk, milyen borhoz akarunk alapanyagot szüretelni, így az a feladat, hogy a leendő borhoz legmegfelelőbb szőlőt tudjuk az ideális időben, a bor stílusának leginkább megfelelő termőhelyről leszüretelni” – mondja Erdélyi Károly, a HOLDVÖLGY szőlésze. „Idén elsőként a zéta érte el az általunk elképzelt és megtervezett borhoz szükséges minőséget, így ezzel a fajtával indult a 2017-es HOLDVÖLGY-szüret”.

A zéta szürete után előre láthatólag a jövő héten a száraz borainkhoz fogunk muskotályt szüretelni, gondolva az édes borainkra, például a szamorodnira is: a szőlő jelentős részét így kint hagyjuk a tőkén, és megvárjuk vele a késői szüretet. A munkálatokról folyamatosan beszámolunk majd a weboldalunkon és a Facebookon – már az évek múlva palackba, és forgalomba kerülő, csodálatos HOLDVÖLGY édes és száraz borainkra készülve!

BORAJÁNLÓ

HH_uppp_termek

HOLD AND HOLLO UPPP

Fehér félszáraz gyöngyözőbor 2016

Tovább
hv_intuition_no1_termek

INTUITION NO1.

Tokaji édes zéta szamorodni 2008 Holdvölgy dűlő

Tovább
Címkék:
Elfogadom

Oldalunkon sütiket használunk a böngészés személyre szabásához. Több információ